Gissa

IP & IC S*Little L’s Guess

Jag följer flera skogisuppfödare på facebook och då dyker det upp många kattungar i flödet. Den här lilla svartvita pojken stal mitt hjärta direkt! Ringde uppfödaren och frågade försiktigt om han var tingad när han var fem veckor. Ville att hon skulle veta att jag var väldigt intresserad trots att jag bara sett honom på bilder.

Gissa fem veckor. Uppfödare & foto: Sylvia Dahlkvist

Men helt ovetande om hans bakgrund var jag inte eftersom Gissa och Whiskey har samma pappa. 🙂

Till min stora lycka fick Gissa flytta hem till oss sommaren 2016. En riktig liten gullegris är han, glad, positiv och nyfiken.

Hans första utställning var i Sundsvall och det blev en hemsk upplevelse för både honom och mig. Det började bra, han blev gosad med av mina vänner och tog allt med ro. Nectar och han delade bur så han hade en trygg katt att ty sig till under dagen.

Men strax innan han skulle fram till panelen för att tävla om Best in show tappade assistenten honom! Han sprang som en galning i den stora hallen och alla jagade honom. Den livrädda kattungen kissade ner sig när han äntligen blev infångad, helt skräckslagen. Jag drog honom givetvis från panelen.

Minns än i dag hur jag fick skölja av honom på hotellet och satt med honom i knät medan jag ringde uppfödaren och förklarade vad som hänt. Det var utställning igen dagen efter och då blev han Best in show! Men då var han inte samma lugna trygga katt.

Gissa hos fotograf Madelene Jonsson på utställningens andra dag i Sundsvall.

Som tur är verkar han numera ha glömt sin första utställning. Han är visserligen inte så villig att visa upp sig för domarna, men han finner sig i att vara på utställning och då gärna tillsammans med Nectar.

Hemma är han en riktigt mysig katt, vill gärna bli gosad med. Och han brukar sova vid mina fötter på nätterna.

Stamtavla finns här: http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/415431

Reg nr: (SE)SVERAK LO 328032
Född: 30 mars 2016
Kön: Hane
Färg: NFO n 03, svart bicolour
Uppfödare: Sylvia Dahlkvist
GSD4-status: normal enligt dna-test på föräldradjur
PKdef-status: normal enligt dna-test på föräldradjur
HCM-status: normal 2018-10-15
Kull: S*Windjammer’s V-kull, 19 februari 2018:
Tyvärr överlevde inte någon unge.
S*Windjammer’s W-kull, 1 juni 2018:
1 hane n 02 64, 1 hane ns 02 64
Kastrerad: 31 augusti 2018