Java

S*Wildwood’s Java

Java har omplacerats.

Java på balkongen, maj 2020

Java på balkongen, maj 2020.

Nectar kastrerades utan att få någon kull, tyvärr. Så jag började leta efter en till hona. Kontaktade Nectars uppfödare Greta som lovade att hjälpa mig att spana efter snygga honor.

Det dröjde inte länge innan hon återkom och tipsade om sin systers silverhona. 🙂 Jag hade sett bilder på henne redan, så jag var inte ovetande om att hon fanns. Sylla ringde mig och vi hade ett långt samtal om synen på avel och mina funderingar på det här med att Java är bärare av PK-def. Eftersom jag har haft aby & somali så är det inget nytt problem för mig. Hon får bara paras med fria hanar och sedan är det ju faktiskt bara att testa kattungarna så vet man om de är bärare eller inte.

Så blev det ett besök hos Sylla och hennes katter. Greta var också där och de riggade om vardagsrummet till en fotostudio. 🙂 Det blev så fina bilder på kattungarna!

Java 11 veckor. Foto: Sylla Erikers

Java 11 veckor. Foto: Sylla Erikers

Java var med på några utställningar som kattunge och junior, men hon talade tydligt om att hon inte gillar det.  Så hon har inte behövt följa med på fler utställningar.

Här hemma är hon inte den som sitter i knät hos mig, hon håller sig helst på lite avstånd. Men så fort det kommer besökare är hon först vid dörren för att hälsa. 🙂

Stamtavla finns här: http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/404962

Reg nr: (SE)SVERAK LO 320996
Född: 24 augusti 2015
Kön: Hona, kastrerad
Färg: NFO ns 03, svartsmoke bicolour
Uppfödare: Sylvia Erikers
GSD4-status: normal enligt dna-test på föräldradjur
PKdef-status: bärare
HCM-status: normal 2018-10-15
Kullar: S*Windjammer’s V-kull, 19 februari 2018:
Tyvärr överlevde inte någon unge.
S*Windjammer’s W-kull, 1 juni 2018:
1 hane NFO n 02 64, 1 hane NFO ns 02 64