Blå abessinier

Moxie

Blå abessinierunge.
Viltfärgad somali.
Viltfärgad somali.

Namn: S*Windjammer’s Moxie X

Ras: Abessinier

Färg: Blå (ABY a Var)

Född: 2020-10-13

Kön: Hona

Kastrerad: 2022-10-19

Reg.nr: (SE)SVERAK LO 382501

Stamtavla: Länk till SVERAKs stambok på nätet

Uppfödare: Katarina Wolffram

PRA: Normal enligt dna-test på föräldradjur

PK-def: Normal enligt dna-test på föräldradjur

Kull: A2-kullen född 2021-10-25

Moxie skulle behöva hitta ett eget hem. Här håller hon sig lite i bakgrunden, det är andra katter som ser till att hålla sig mer framme. När vi får tillfälle hon och jag är hon en mysig katt, ligger ibland spinnande på mina axlar när jag sitter vid datorn.

Hon har en något längre och öppnare päls än vad som önskas hos en abessininer. Därför har hon bara varit med på en enda informell tävling i kattklubben. Hon skulle inte ha några framgångar på en ”riktig” kattutställning.

En egenhet som hon har är att hon kissar i diskhon i bland. Det är inget som jag har lärt henne, men jag misstänker att hon kan lära sig att kissa på en vanlig toalett också om hon får chansen.

Moxie är född i Tanzis första kull. Jag valde att behålla henne för att säkra fortsatt möjlighet att kunna föda upp somalikattungar. Hon är vad som kallas abyvariant, en korthårig (ABY) katt som bär på långhårsanlag. Det vet jag eftersom hon har en somali som far.

Kullar

Moxie har fött en kull.

Det är A2-kullen, född 25 oktober 2021, som hon fick tillsammans med Snokis. I kullen blev det tre kattungar: En viltfärgad hona och en blå hane, båda korthåriga, och en viltfärgad långhårig!