Blå abessinier

Tanzi

Blå abessinierhona
Blå abessinier, endast huvudet.

Namn: FI*Kharn-Ka Tiny Dancer

Ras: Abessinier

Färg: Blå (ABY a)

Född: 2019-03-23

Kön: Hona

Reg.nr: (SE)SVERAK LO 366255

Stamtavla: Länk

Uppfödare: Jaana Heikanen

PRA: Normal enligt dna-test på föräldradjur

PK-def: Normal enligt dna-test på föräldradjur

Kullar: X-kullen född 2020-10-13
Y-kullen född 2021-05-29
Z-kullen född 2021-09-18

Tanzi är en trevlig katt, men kan vara tuff mot andra katter när hon försvarar sina ungar. Men vilken kattmamma är inte det?

Hon har varit på några kattutställningar, men hann bara få två CAC innan pandemin slog till och stoppade alla kattutställningar i Sverige i mars 2020. Så hon saknar ett certifikat för att bli Champion.

Jag sökte efter en hona för att kunna återuppta uppfödningen av somali efter flera års paus. Flera år tidigare hade jag frågat Jaana om hon kunde tänka sig att sälja en hona till mig, men hon hade förklarat att hon bara gjorde byten med uppfödare. Men nu frågade jag igen och förklarade att jag hade en viltfärgad somalihane och sökte en passande hona.

Jag fick efter en tids kontakt äntligen ja! En blå abessinier med somalibakgrund, så hon ska användas med målet somali i aveln. Det stämmer precis med mina önskemål.

En sensommardag 2019 möts vi i Gränna och jag fick äntligen träffa min nya katt. Hon kallades för Juno men jag tycker Tanzi passar bättre, som är en kortare variant av Tiny Dancer.

Kullar

Tanzi har fött tre kullar, så här långt.

Den första är X-kullen, född 13 oktober 2020, tillsammans med NO*Triforce Donner, en blå somali. Det blev fem blå korthåriga kattungar, en hane och fyra honor. En blå hona, Moxie X, stannar kvar.

Den andra är Y-kullen, född 29 maj 2021, tillsammans med Snokis, viltfärgad somali. Även här blev det fem korthåriga kattungar, två viltfärgade och tre blå. Den viltfärgade honan Yippie stannar kvar.

Den tredje (och sista) kullen är Z-kullen, född 18 september 2021. Även här är Snokis pappa. Det blev sju kattungar! Fyra viltfärgade och tre blåa.