Viltfärgad somali

Wizard

Vilrtfärgad somali, endast huvud.
Viltfärgad somali.
Viltfärgad somali.

Namn: GIP Willy Wonka av Revebo (N)

Ras: Somali

Färg: Viltfärgad (SOM n)

Född: 2018-12-01

Kön: Hane

Kastrerad: 2021-10-07

Reg.nr: (SE)SVERAK LO 361164

Stamtavla: Länk till SVERAKs stambok på nätet

Uppfödare: Gøran Vinje

PRA: Normal enligt dna-test på föräldradjur

PK-def: Normal enligt dna-test på föräldradjur

Kullar: Y-kullen född 2021-05-29
Z-kullen född 2021-09-18
A2-kullen född 2021-10-25

Snokis är en mysig kille. Han är snäll mot alla!

Våren 2021 slutade han mer eller mindre att äta och gick ner en del i vikt, låg mest stilla. Han undersöktes och behandlades på djursjukhus, men vad som egentligen orsakade detta kunde vi aldrig få något definitivt svar på.

Min teori är att det hade att göra med att hormonchippet gick ur kroppen. När det sätts in så går de flesta katter upp i vikt, de blir ”kemiskt kastrerade”. När effekten avtar så är det väl logiskt att de går ner i vikt?

Nu mår han bättre, är tillsammans med de andra katterna och han får lite extra mat varje kväll vid läggdags. På djursjukhuset konstaterade de nämligen att han helst åt på nätterna.

Före pandemin så var han med på flera kattutställningar och blev BIV (bäst i variant, dvs färg) några gånger. Senare har han tävlat som kastrat och varit i panel flera gånger. I Sundsvall 2022 blev han Best in show!

Efter några år med norska skogkatter och endast en abessinier (Socker) så insåg jag att jag ville tillbaka till abessinier & somali och då helst somali.

Jag kontaktade Gøran Vinje i Norge, som jag köpte min första somali från och som har fått flera kullar med Lollipop från min uppfödning. Kunde hon tänka sig att sälja någon snygg somali till mig igen? Hon kom så småningom med ett förslag på en viltfärgad hane som hon tyckte var lovande.

Vi träffades på Gardermoens flygplats och det blev kärlek direkt när hon kom med den viltfärgade kattungen i en bur.

Wizard har inte varit på så många utställningar. De sista gångerna blev han åksjuk, så han ska inte behöva åka bil i onödan något mer.

Datum Klubb Ort Resultat
4 juni 2022 DK Gislaved CAPIB
30 april 2022 BIK Kvänum CAPIB
9 feb 2020 NERK Örebro CAPIB
8 feb 2020 NERK Örebro CAP, Premier
10 nov 2019 ELK Vårgårda CAP
9 nov 2019 ELK Vårgårda CAP
6 okt 2018 ELK Vårgårda Ex 1

Kullar

Snokis är pappa till tre kullar.

Det är Y-kullen, född 29 maj 2021, som han har tillsammans med Tanzi, blå abessinier, här hemma. I kullen är det fem korthåriga kattungar, två är viltfärgade och tre är blå.

Den andra kullen är Z-kullen, också tillsammans med Tanzi. Det blev sju kattungar den här gången! Fyra viltfärgade och tre blåa.

Den tredje och sista kullen blev A2-kullen med Moxie, blå abessinier. Här blev det tre kattungar: En viltfärgad hona och en blå hane, båda korthåriga, och en viltfärgad långhårig!