Lika men ändå olika

Kattungarna är nu elva veckor. Utseendemässigt är de ganska lika, i alla fall när man försöker se vem som springer förbi i full galopp. Därför har honorna kvar sina färgade halsband. 🙂 Hanen slipper halsband.

Däremot så skiljer de sig lite i sättet. Mexi X är den som oftast kommer till mig för att lägga sig på min arm när jag jobbar eller sitter stilla och läser. Väldigt mysigt! Moxie X kan hålla sig osynlig, ligger antagligen och sover, men dyker plötsligt upp med full energi. Hon envisas med att försöka stjäla kattmaten medan jag häller upp den på faten på diskbänken.

Mr X och Mixie X är två tuffingar! De har varit snabba med att upptäcka nya saker, först med det mesta. Hanen är den som gärna lägger sig på min axel för att få bra koll på vad jag gör vid diskbänken. Han brukar ligga kvar tills jag lyfter ner honom eller tills kattmaten serveras på golvet. Mixie X är ett litet yrväder, men naturligtvis är även hon en goding emellanåt.

Maxi X är också ett energiknippe. 🙂 Hon är den som har lyckats pilla av sig sitt gröna halsband flest gånger. 🙂

De har fått tillgång till nästan hela huset sedan 19 december. Undantagen är tvättstugan och mitt sovrum. Jag öppnade sovrumsdörren en tidig helgmorgon men det var omöjligt att somna om när de lekte hela havet stormar i sängen. 🙂 Så dörren till sovrummet hålls stängd tills vidare. De smiter gärna in när de får chansen, men det blir bara kortare stunder.