Nyheter

Det blev en paus

Oj, nu har det gått några månader igen! Under tiden har en kattunge, Charlie Brown, fötts och vi har varit på flera kattutställningar.

Om vi börjar med C2-kullen: Den föddes 25 augusti, men endast en kattunge var levande. En försökte jag få liv i, såg inga fel, och en låg konstigt dubbelvikt och vägde bara hälften av de andra så den insåg jag var död direkt. Charlie hade lite svårt att få i sig mat i början så jag handmatade honom i nästan en vecka, sedan kom det igång! Det var skönt, för det är riktigt jobbigt att mata kattunge var tredje timme.

Nu är Charlie åtta veckor och är en pigg liten krabat, som klättrar högst upp i klösträden. Tanken är att han ska flytta hemifrån om sex veckor. Tiden går så fort!

Snokis blev Supreme Premier på utställningen i Västra Fröunda 16 september. Det är högsta titeln som kastrerade katter kan få.

I månadsskiftet september/oktober åkte jag med Yippie och de två B2-kattungarna till Borlänge för en Breed-BIS. Det är en specialutställning för i det här fallet abessinier och somali. Riktigt roligt med så många som kom dit. Buzz off! följde därefter med till Finland där hon ska bo. Beat it fick väldigt fina ord av domaren som tror att han är en blivande stjärna! Jag tycker också att han är fin, men det är något extra när en domare säger det.

Fixar och donar

Börjar med att be om ursäkt om det ser konstigt ut lite här och där! Jag håller på och ställer in typsnitt, färger och storlek på texter och därför kan det bli lite rörigt innan jag är klar och har hittat alla ställen som har blivit konstiga. Det blir nog bra till slut.

Snokis och Tanzi fick vara testsidor när jag la ut resultat från utställningar. Det blev flikar på deras sidor och jag tycker att det ser bra ut, så jag kommer senare att göra lika på de andra katternas sidor. Nu vet jag i alla fall hur jag ska lösa det tekniska.

Apropå kattutställning så har jag anmält Yippie och hennes kattungar i B2-kullen till Dalälvskattens utställning i Borlänge 30 oktober. Kattungarna är fyra månader då, vilket är gränsen för att få delta. Honan Buzz off! kommer sedan att få följa med sin nya ägare till Finland.

Några nya sidor

Moxie behöver hitta ett nytt, varaktigt hem. Hon är snart tre år gammal, har fött en kull och är nu kastrerad. Så det var på tiden att hon fick en egen sida!

Jag har även lagt ut en sida med kort info om Y-kullen, som föddes 2021 … Tanken är att fylla på med några fler bilder och filmer, men det är inte högst prioriterat nu.

Det går framåt

Sidorna med kattungar och tidigare kullar är uppdaterade! Inte en dag för tidigt.

Jag har dessutom putsat lite på en del andra sidor.

Det tar tid!

Jag började för mer än två år sedan att bygga om hemsidan. Kom en bra bit den sommaren, men blev inte klar med alla sidor och det var även en del på baksidan som skulle åtgärdas. Tiden gick, annat kom emellan.

Nu har jag kommit i gång igen, men har hittills bara fixat en del teknik på baksidan. Det är mycket kvar att göra, så ha tålamod. Så här halvklart vill jag inte ha det. Bilder saknas, senaste kullarna finns knappt med och en hel del annat behöver bli klart.

Så håll gärna en tumme att jag kan få tid och energi att jobba med det här ett tag nu.

Ombyggnad pågår!

Nu blir det stökigt här på hemsidan ett tag! Jag bygger om och hoppas vara klar med de synliga delarna senast i slutet av maj. 2021 alltså. 🙂

Helt klar blir man väl aldrig?

Trötta kattungar

I lördags kväll kom jag in i kattrummet och tände taklampan. Då såg jag de här fem trötta kattungarna överst i klösträdet.

Det är Mr X som knappt klarar att hålla sig vaken (utan halsband), Moxie X med lila halsband, Mexi X med rött halsband, Maxi X med grönt halsband och Mixie X med gult halsband. Här är de elva veckor gamla.

Lika men ändå olika

Kattungarna är nu elva veckor. Utseendemässigt är de ganska lika, i alla fall när man försöker se vem som springer förbi i full galopp. Därför har honorna kvar sina färgade halsband. 🙂 Hanen slipper halsband.

Däremot så skiljer de sig lite i sättet. Mexi X är den som oftast kommer till mig för att lägga sig på min arm när jag jobbar eller sitter stilla och läser. Väldigt mysigt! Moxie X kan hålla sig osynlig, ligger antagligen och sover, men dyker plötsligt upp med full energi. Hon envisas med att försöka stjäla kattmaten medan jag häller upp den på faten på diskbänken.

Mr X och Mixie X är två tuffingar! De har varit snabba med att upptäcka nya saker, först med det mesta. Hanen är den som gärna lägger sig på min axel för att få bra koll på vad jag gör vid diskbänken. Han brukar ligga kvar tills jag lyfter ner honom eller tills kattmaten serveras på golvet. Mixie X är ett litet yrväder, men naturligtvis är även hon en goding emellanåt.

Maxi X är också ett energiknippe. 🙂 Hon är den som har lyckats pilla av sig sitt gröna halsband flest gånger. 🙂

De har fått tillgång till nästan hela huset sedan 19 december. Undantagen är tvättstugan och mitt sovrum. Jag öppnade sovrumsdörren en tidig helgmorgon men det var omöjligt att somna om när de lekte hela havet stormar i sängen. 🙂 Så dörren till sovrummet hålls stängd tills vidare. De smiter gärna in när de får chansen, men det blir bara kortare stunder.

Första vaccineringen

Kattungarna har varit hos veterinären och fått första vaccineringen. De undersökte allt på golvet mycket noga, ingen låg kvar i buren och tryckte som de stora katterna gör ibland.

Honorna fick på sig band i olika färger runt halsen vartefter de blev vaccinerade, så att jag skulle vara säker på att alla fick varsin dos. De börjar bli så lika, några av dem! Banden får sitta kvar ett tag, tänker jag, för att underlätta för mig att se skillnad på dem. Om de inte lyckas pilla bort dem själva, så klart.

Har lagt ut några bilder som jag tog i söndags. Den här ungen ser jag inte vem det är, men jag gillar bilden.

Kattunge står och tittar ut genom fönstret.
Jag kan inte avgöra vem det här är, men tycker att det är en charmig bild.

Fler bilder

Jag har tagit en hel del bilder under veckan och lagt ut några på Aktuella kullar. Men det är tur att det är digitalkamera numera! När jag började som uppfödare för snart trettio år sedan knäppte man en rulle och skickade på framkallning, väntade en vecka eller så och fick sedan i bästa fall några bilder som gick att använda.

Kattunge som slickar sig om munnen.
Mexi X har alldeles nyss ätit Mjau blötmat för kattungar.
Honkattunge som delvis gömmer sig bakom klösträdet.
Mixie X i stora klösträdet.